Project Description

Те имат множество симптоми от рода на желание за бягство, ускорен пулс, затруднено дишане, чувство, че умираш или че имаш инфаркт, чувство за нереалност, вкочанена челюст, буца в гърлото, силно гадене, чувство, че нещо лошо ще се случи , замаяност, усещане, че може да припаднеш всеки момент и други.

При първата Паническа атака, е препоръчително да се видите с вашия лекар, за да сте сигурни, че симптомите не са породени от нещо друго!

Паническите атаки не са животозастрашаващи. По време на Паническа атака се изпитват някои от следните физически симптоми: сърцебиене, световъртеж, недостиг на въздух, прилошаване. Атаките обикновено започват внезапно и могат да траят от няколко минути до няколко часа. Когато човек е под силен стрес, може да  получи внезапна Паническа атака, докато примерно гледа телевизия или спи.  Много хора, преживяващи първите си Панически атаки, имат съмнения за инфаркт или нервен срив. Като професионалист и човек, страдал от панически атаки в миналото, целта ми е да ви науча на методи и техники за справяне с паническите атаки и успоредно с това да ви помогна да работите върху източника на проблема.

Психосоматиката се дефинира като имам истински медицински симптом, за който няма обяснене. Психосоматиката може да се лекува чрез научно- обосновани психотерапевтични техники. Прочетете повече тук (нямам афилияция към Сова) https://sovapsychologist.com/psihosomatika/